Ringblomssalva, 100 ml. SLUT

100 kr

Ringblomssalva är en fantastisk multifunktionell produkt som är bra till väldigt mycket och borde vara en självklar produkt i varje stallapotek. Ringblomma (Calendula Officinalis) hör till de korgblommiga växterna. Under flera tusen år har ringblomman använts som läkeväxt på många platser runt om i världen. I Mexiko använde aztekerna ringblomman redan under 1300-talet i medicinskt syfte och såromslag. De gamla grekerna och romarna använde flitigt ringblomman som läkeväxt för flera olika åkommor. På 1400-talet kom ringblomman till Norden med munkarna som lärde folket om dess läkande egenskaper. 

Ringblomssalva med sin mjukgörande  och antiseptiska egenskaper har flera olika användningsområden. Den skyddar och mjukgör huden mot väta och minskar risken för mugg och rasp. Eftersom det är en vattenfri produkt utan mineraloljor går den fint in i huden utan att tova ihop pälsen. Salvan kan även användas på hundtassar, torra hälar samt självsprickor på händer och fötter, insektsbett och solsveda.

Vår ringblomssalva innehåller även Lanolin och Brännässla. Lanolin är ullfett som är mycket skyddande, reparerande, mjukgörande och läkande. Lanolin anses vara en av de effektivaste fetterna för att skydda och läka skadad och inflammerad hud. Brännässla är en perenn ört  och mycket allsidig som använts som använts för medicinalt bruk i många hundra år. Den är rik på bla. Kiselsyra, garvämnen, klorofyll, kalium, järn, kalk, fosfor och fullproppad med C-vitamin. I salvan är den bra mot olika hudåkommor och även den lindrar vid insektsbett.

Bivax är även den en naturprodukt som använts som salvbas i århundraden. 

Vi odlar ringblommor och brännässlor på vår gård i norra Småland.

Vi har valt att inte tillsätta någon eterisk olja då djur kan vara överkänsliga mot det. Salvan doftar svagt av bivax. 

Innehåll: Ringblomma, Nässla, Rapsolja, Olivolja, Bivax, Lanolin, E-vitamin.

Hållbarhet ca 10 månader.

Fraktkostnad för två burkar = 36 kr.